top of page

ARNAU VALERO

Sóc una persona curiosa, observadora i compromesa amb allò que m’envolta. A través de l’arquitectura i l’urbanisme he trobat la manera de poder millorar l’entorn de moltes persones i la meva vocació ha esdevingut professió. L’any 2014 vaig iniciar els meus estudis en arquitectura molt convençut del pas que estava fent tot i no ser conscient de tot el que estava a punt de venir.


Benvinguts al meu recorregut per l'ETSAB!

Inici: Bienvenido

ARQUITECTURA

En certa manera es podria dir que l’arquitectura és l’ecosistema propi de les persones. Crec profundament que la prioritat de qualsevol arquitecte hauria de ser la de millorar l’espai que ens envolta i posar a la persona al centre de tota qüestió.

L’arquitectura és quelcom complex on intervenen molts elements, alguns intrínsecs i d’altres externs. A l’ETSAB proporcionen les eines necessàries i ensenyen a tenir una mirada crítica. Durant els diferents cursos s’ha anat posant l’atenció a múltiples nivells, a continuació una petita reflexió mitjançant imatges d’alguns d’ells.

Inici: Proyectos
Cementiri a Hostalrich_Sala de Cerimonie
Cementiri a Hostalrich_tombes.jpg

ESPAI

p2.png
p1.png

LLUM

MATÈRIA

Habitatges al Poblenou_maqueta.2jpg.jpg
Habitatges al Poblenou_estructura.png

ESTRUCTURA

2Mesa de trabajo 11.jpg
P1050052.jpg

LLOC

Carretera del Mig_Fons figura.jpg
Carretera del Mig_Passatges .jpg

ESCALA

Toulouse primavera.png
Toulouse tardor.png

PAISATGE

Greenhouse a Les Menieurs.jpg
Greenhouse a Les Menieurs2.jpg

CLIMA

Inici: Imagen

TRANSVERSALITAT

L’arquitectura com a disciplina es recolza en un conjunt de pilars entrellaçats: projecte i comunicació, tècnica i teoria.

A partir de diferents projectes i treballs acadèmics s’han anat plantejant reptes i qüestions les quals requerien una resposta arquitectònica que inevitablement fos transversal en l’aprenentatge adquirit.

Inici: Proyectos

TEORIA

La teoria estableix els marcs històrics, culturals, socials i legals, acumula el coneixement del passat i facilita la reflexió i la critica.

TÈCNICA

La tècnica aporta la capacitat per fer realitat les idees, ens apropa al món físic i ens permet modificar i millorar la realitat.

PROJECTES I COMUNICACIÓ

El projecte facilita l’intercanvi d’idees, el treball espacial, la capacitat analítica i alhora necessita poder ser expressat gràficament amb claredat i contundència.

HABITATGE I CIUTAT
al Poblenou 2016-2019

amb l'Albert Brumwell 

+Construcció 2

amb la Laura Díaz i l'Angie Lool 

+Arquitectura legal

amb en Sergi Caralt

TÈCNICA

Altres projectes i treballs rellevants:

URBAN DYNAMICS

Linear Dujiangyan 2018

Sustainable Urban Design

Lund School of Architecture

PROJECTE

URBANÍSTICA IV

Aprenent de Barcelona 2017

amb la Paula Amargós

-Litoral de Barcelona

-Metro L2

-Interiors d'illa

TEORIA

ARQUITECTURA I INVENCIÓ II

Ca l'Illa 2020

-Centre d'Innovació Digital

PROJECTE

SCANDINAVIAN ARCHITECTURE

Aarhus University 2018

Lund School of Architecture

-Viatge

-Recerca

-Context

TEORIA

URBANÍSTICA V

Passatges per a l'Hospitalet 2017

amb l'Andrea Contreras

-Regeneració urbana

PROJECTE

M.A. RENEWAL 
Å&R KartongStaden 2019

amb l'Emelie Landström, Emma Arnberg, Juan Oyarzun i Oliver 

Lund School of Architecture

-Preservació

-Conversió

-Expansió

PROJECTE

URBANÍSTICA I

Illa de l'Eixample 2015

amb la Karina Souto

-Anàlisis

-Proposta de millora

PROJECTE
CAN FONTANALS
Urbanística VI
BADHUS TB
Modernistic Architecture Renewal
Teoria I
FORMIGÓ
Estructures II

EXPERIÈNCIES

Inici: Imagen

LUND, 2018/19

Erasmus

La meva estada a Suècia em va permetre adquirir nous punts de vista dels estudis d’arquitectura i va suposar un intercanvi de coneixements, cultures, llengües constant i també va ser una gran oportunitat per apropar-me i experimentar l’arquitectura nòrdica.

També em va aportar experiències úniques com, estudiar des del concepte del “studio”, els viatges d'estudi a la Xina i a Àustria o visitar edificis com la Villa a Norrköping de Sverre Fehn, les Kingo Houses de Jørn Utzon, l’edifici de la VD Student Union d’Alvar Aalto i el Cementiri del Bosc a Estocolm d’Asplund i Lewerentz.

Durant els dos semestres vaig poder treballar en un projecte d’urbanisme sostenible per a Dunjiangyan a la Xina, un projecte de reforma i ampliació d’unes piscines i banys a Trelleborg, i un projecte per transformar una gran fàbrica de Lund en desús en un nou barri residencial amb oficines i una nova estació de tren. També vaig realitzar un treball teòric d’urbanisme i paisatgisme sobre el campus universitari d’Aarhus a Dinamarca i un conjunt de treballs tècnics relacionats amb l’arquitectura local de Skåne.

ESTHER FERRER ARQUITECTURA, 2018

Pràctiques professionals

L'estiu abans d'anar a estudiar a l'Escola d'Arquitectura de Lund vaig realitzar les primeres pràctiques professionals a Esther Ferrer arquitectura.

Al despatx es posava èmfasi en la relació projecte-client i una atenció especial en els detalls i acabats.

Allà vaig participar en projectes de reforma d'habitatges a Barcelona i rodalies i en la rehabilitació d'una masia. Per facilitar la comunicació del projecte arquitectònic vaig col·laborar en la infografia i renders dels projectes.

MURMUR ARQUITECTURA, 2019/20

Pràctiques professionals

Durant aquest darrer curs he passat pel despatx de murmur arquitectura, un estudi petit que m'ha permès seguir el desenvolupament de diversos projectes i involucrar-m'hi activament.

Els projectes els aborden des de la comprensió del lloc, els materials i sovint reinterpretant la tradició. Treballen amb l'escala humana com a principal referent i pensen en l'usuari i la seva experiència en relació a l'atmosfera que es genera.

A murmur he participat en l'elaboració del projecte tècnic de rehabilitació d'una casa del s.XVIII, el projecte executiu d'una reforma i ampliació d'escola i el projecte tècnic d'un nou camp de futbol amb grades i bar.

Inici: Equipo

INVESTIGACIÓ

Inici: Imagen

ESTUDI DELS PASSATGES A L’EIXAMPLE DE CERDÀ 

PROPOSTA DE CATÀLEG I UNA MIRADA A LA CARRETERA D’HORTA

Resum:

El paisatge urbà és conseqüència directa de l’arquitectura i la petjada que el pas dels segles deixa a la ciutat, així com les decisions preses pels professionals i les professionals arquitectes, urbanistes, constructors, responsables polítics, i propietaris i propietàries. A Barcelona, el desplegament del pla Cerdà va incorporar un element al paisatge de la nova ciutat, els passatges. Un espai on hom es pot endinsar al món interior d’algunes illes.

Els passatges a l’eixample de Barcelona permeten subdividir les illes en dos, organitzar-la d’una manera diferent a l’habitual i ampliar la varietat tipològica residencial. L’interès rau precisament en la capacitat dels passatges de generar noves situacions urbanes i la possibilitat d’incorporar la ciutat preexistent dins la trama ortogonal. Els passatges gaudeixen d’una situació privilegiada en tant que elements interns i espais intermedis de transició cap a l’habitatge i en conseqüència són espais altament domesticables i autèntics centres d’activitat veïnal.

Amb aquest estudi, es pretén posar en valor l’element urbà que representen els passatges i aprofundir en la recerca d’una ciutat més humana. El treball fa un recorregut des de Paris i el boom dels passatges comercials als passatges de la Barcelona de Cerdà que, d’una manera més elemental, organitzen l’espai previ a l’habitatge.

Per tal d’aprofundir amb més precisió sobre casos concrets s’han escollit 3 passatges de característiques singulars, que tenen com a fil conductor la Carretera d’Horta. Paral·lelament, es proposa una catalogació dels passatges que permet comparar-los d’una manera molt didàctica i s’elabora un conjunt de fitxes que serveixen de mostra.

Paraules clau:

Passatge 
Espai públic 
Paisatge Urbà 
Ciutat Domèstica 
Carretera d’Horta 
Eixample

Inici: Archivos
P1110721%252520id_edited_edited_edited.jpg

SOBRE MI

Barcelona 1996. Curiositat, compromís, constància, treballador, apassionat, aquestes són algunes de les paraules que em defineixen. A través de l’arquitectura i l’urbanisme he trobat la manera de poder millorar l’entorn de moltes persones i la meva vocació ha esdevingut professió. 

Un desig, treballar per a les ciutats i els seus habitants des de l'urbanisme i una arquitectura pensada pels seus usuaris i compromesa amb el lloc.

Inici: CV

EXPERIÈNCIA LABORAL

MURMUR arquitectura, Barcelona 2019/20

Pràctiques a un despatx d'arquitectura. Col·laboració en projectes d’arquitectura de petita i gran escala, com la rehabilitació d'una casa del segle XVIII, la reforma i ampliació d’una escola i un nou camp de futbol amb grades i bar. Planols bàsics i executius. Modelatge 3d. Delineació. Amidaments. Visites d’obra.

ESTHER FERRER, arquitectura + interiorisme, Barcelona 2018 

Pràctiques a un despatx d’arquitectura. Assistència en projectes d’arquitectura i interiorisme, inclosa la rehabilitació d’una masia i tres habitatges a Barcelona. Modelatge 3d. Renderització. Delineació. Planols bàsics i executius. Visites d’obra. Tasques d’oficina.

520 SERVEIS GRÀFICS SL, Hospitalet de Llobregat 2017
Manipulats manuals de tríptics, cartes, targetes i altres formats. Desenvolupament d’un disseny de vinil. Feina d’oficina.

FORMACIÓ

Grau en Estudis d'Arquitectura, Barcelona 2014/20

ETSAB - UPC

Màster en Disseny Urbà Sostenible (programa erasmus), Lund 2018 (agost-decembre)

Lund School of Architecture - LTH | Suècia

Màster en Arquitectura Avançada (programa erasmus), Lund 2019 (gener-juny)

Lund School of Architecture - LTH | Suècia

ALTRES MÈRITS

Resilient Dujiangyan, International Design Workshop, Chengdu 2018
2n premi formant part d’un equip internacional. Workshop de disseny urbà per a la ciutat xinesa de Dujiangyan. Southwest Jiaotong University, Xina.


Spegatspexet, Lund 2018
Part de l’equip de “dekor” en la representació teatral estudiantil “Franska Revolutionen”. Disseny, ambientació i construcció de l’escenografia.


Urbanística V, Centralitat i mixticitat a la metropoli contemporània 2017
Matrícula d’honor. 


Estructures III, Tipologies i materials estructurals, estructures metàl·liques 2017
Matrícula d’honor. 


Poblenou per Parts, exposició d’urbanisme al museu d’història, Barcelona 2016

Maqueta realitzada per tots els estudiants del curs amb les visions de transformació. MUHBA-Oliva Artés. 

EINES

Software 3d/2d

Rhinoceros, AutoCAD, Revit (principiant), SketchUp


Renderitzat

V-ray, Lumion, 3dsMax


Adobe Suite

Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat Pro

Office Suite

Microsoft Office, Open Office, Google Docs

Modelatge

Tall CNC, tall làser, impresió 3d,

IDIOMES

Castellà, català, anglès, suec (bàsic), francès (bàsic)

bottom of page